Сьогодні розпочинається восьмиденний візит в Україну предстоятеля Російської православної церкви Кирила. Зокрема, 28 липня в Києві він очолить святкову літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Патріарх Московський і всієї Русі під час нинішньої поїздки по нашій країні сподівається на власні очі побачити позитивні зміни в житті українського суспільства.
«Я думаю, що наявні значні якісні зміни в житті українського суспільства, хоча, може бути, це погляд трохи з боку. От мені й хотілося б побачити й відчути те, що відбувається сьогодні в Україні», — сказав патріарх Кирило в інтерв’ю українським телеканалам напередодні свого візиту. «Я хотів би, користуючись нагодою, сказати, що Україна дуже близька моєму серцю з багатьох причин. Але найголовніша причина — це сила віри, це сила релігійного почуття, це чистота й природність прояву цього почуття. Дай, Боже, зберегти людям цю віру, а разом з нею й чудову духовну традицію Київської Русі», — додав патріарх Кирило.
Предстоятель Російської православної церкви зізнався, що «з радістю» знову їде в Україну і під час відвідин Одеси, Дніпропетровська та Києва хоче «знову помолитися зі своїм віруючим народом, доторкнутися до святинь, багато про що подумати й багато чого зрозуміти».