Десять осіб, звинувачені в США в тому, що вони були агентами російського уряду без реєстрації й оповіщення Міністерства юстиції, перебувають на борту американського урядового літака, що вже залишив країну.
Про це стало відомо у п’ятницю вранці. Раніше обвинувачувані формально визнали свою провину, після чого суд прийняв рішення про їх депортацію. Із всієї цієї десятки найбільшу увагу преси було приділено підприємниці Ганні Чепмен, яку американські газети встигли охрестити «червоною Ганною».
У свою чергу президент Росії Дмитро Медведєв підписав укази про помилування чотирьох осіб, яких було засуджено до позбавлення волі за дії в інтересах західних спецслужб. Із них найбільш відомий Ігор Сутягін, що був співробітником Інституту США й Канади. Також звільнені й будуть депортовані Олександр Запорожський, Геннадій Василенко та Сергій Скрипаль. Стосовно Сутягіна надходили повідомлення, що він вже перебуває у Відні, але підтвердження ця інформація поки що не отримала.
Американська юстиція так і не змогла висунути обвинувачення Кристоферу Метсосу, що зумів залишити США. Його заарештували після прибуття на Кіпр, але потім він був звільнений під заставу, після чого й зник. На думку представників Кіпру, на території грецької частини острова його, швидше за все, вже немає. Американська преса називає Метсоса головною людиною в групі росіян, що діяли в США.