Сьогодні в Криму в Лівадійському палаці пройде неформальний саміт глав держав СНД. У ході саміту відбудеться «презентація Криму з погляду його інвестиційних можливостей та як унікальної рекреаційної території». Напередодні Україна запропонувала ЄС доповнити програму «Східне партнерство» проектом з розвитку Криму. За словами українського Президента, Крим є «перлиною» не тільки України, а й усього світу.
Крім того, Україна планує продемонструвати СНД свої досягнення в галузі авіабудування. Втім, ні для кого не таємниця, що, напевно, пунктом номер один порядку денного президентів Співдружності все-таки стане святкування ювілею Віктора Януковича.
Основні торжества з приводу дня народження Віктора Януковича пройдуть у суботу в Криму в одній із резиденцій Президента у Форосі. Зокрема, Президент Росії Дмитро Медведєв візьме участь як у святкуванні 60-річчя українського колеги, так і неформальному саміті СНД. Із візитом у відповідь прибуде в Крим і недавній ювіляр Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Має намір прилетіти в Лівадію і білоруський лідер Олександр Лукашенко. Що даруватимуть високі гості, в адміністраціях тримають у суворій таємниці.
Також вирішив особисто привітати Януковича московський мер Юрій Лужков. Це перший його приїзд в Україну після зняття з нього статусу персони нон ґрата.
Нагадаємо, СБУ заборонила Лужкову в’їзд на українську територію у травні 2008 року.  І тільки 4 червня з мера Москви Юрія Лужкова знято статус персони нон ґрата.
Крім того, на сьогоднішньому святі очікують на цілий десант представників російського шоу-бізнесу.
За неофіційною інформацією, культурну програму ювілею Віктора Януковича організовує Ігор Крутой. Не виключено, що на 60-річчі заспіває Алла Пугачова. Разом з нею Віктора Януковича вітатимуть своєю творчістю Микола Басков, а також українські зірки.