12 липня в Одесі відбудеться церемонія відкриття міжнародних військово-морських навчань «Сі Бриз». Вони триватимуть 11 днів і проходитимуть на території Одеської й Миколаївської областей.
Вже прибули військові делегації Азербайджану, Бельгії, Німеччини, Греції, Грузії, Данії, Молдови, Польщі, Туреччині й Швеції. Штаб з проведення «Сі Бриз» знаходиться в Одесі в Практичній гавані, де розташовується Західна військово-морська база ВМС України.
Морська частина навчань відбудеться в акваторії Одеської затоки та у західному районі Чорного моря, сухопутна — на території полігона Широкий Лан у Миколаївській області, повітряна — на аеродромі «Шкільний» в Одеській області.
Основна мета «Сі Бриз» — налагодити взаємодію багатонаціональних штабів і сил під час операції проти піратів. За сценарієм навчань кульмінацією має стати умовне визволення «захопленого піратами судна з екіпажем» і висадка десанту для знищення «піратської берегової бази».
Одеські обласні організації лівих політичних партій заявляють про свою готовність пікетувати багатонаціональні навчання «Сі Бриз».
Одеса.