Більше ста перевірок протягом двох попередніх і нинішнього року проведено на спільному українсько-польському підприємстві «Барлінек» у Вінниці.
Як пояснили нам, щоразу перевіряльники з різних інстанцій відволікають від роботи спеціалістів — для отримання необхідних для перевірки документів, довідок, надання пояснень тощо. Щоб швидше сказати контролерам «до побачення», для них створили всі необхідні умови. Тут обладнали офіс для... контролюючих органів і служб. У ньому встановлено комп’ютери. У файлах зібрано дані, якими найчастіше цікавляться контролери. В офісі є необхідні види зв’язку, техніка, зокрема, принтер, сканер.
Ініціатива створення такого офісу належить Генеральному консулу Республіки Польща у Вінниці пану Кшиштофу Свідереку. Пропозицію про створення умов для пришвидшення процесу перевірок Генеральний консул вніс під час ознайомлення з роботою підприємства, основною продукцією якого є паркетна дошка. Її постачають споживачам двадцяти шести країн світу. У створення СП поляки інвестували більше п’ятдесяти мільйонів євро. Тим часом «Барлінеку» заборгували майже 60 мільйонів гривень податку на додану вартість.
Вінниця.