Десятирічна донеччанка Альона Кокотюха здобула перемогу на міжнародному конкурсі «Міні-міс Galaxy», який проходив у Болгарії. «У цьому конкурсі представники України беруть участь уже п’ятий рік поспіль, але раніше не посідали призових місць», — розповіла Вікторія Гуза, директор модельної агенції «Devіce», де займається школярка-переможниця.
Донеччанка змагалася із ровесниками в дефіле, демонстрації національного та вечірнього одягу, презентувала себе та свою країну англійською мовою. Всього в конкурсі брали участь представники 12 країн. «Костюми у нас уже були з попередніх конкурсів. Наприклад, українське вбрання пошили в театральному ательє — там дуже прийнятні розцінки і чудові фахівці, — говорить мама Альони Вікторія Мірошниченко. — Для вечірньої сукні тканину і стрази я обирала сама, а пошили у друзів у весільному салоні».
Ще одним елементом підготовки стали уроки майстерності, які дівчинка брала у... професійного фокусника. На шоу талантів донеччанка вразила всіх, продемонструвавши фокус із чотирма різнокольоровими пір’їнами: просовуючи пір’їну до одного отвору трубочки, дівчинка витягала з протилежного отвору пір’їну іншого кольору. Родина підписала зобов’язання не розголошувати секрет фокусу, тож таємниця залишається таємницею.
Після церемонії нагородження Альона почувалася настільки втомленою, що, пригадує мама, заснула в автобусі дорогою до готелю. Поруч лежали всі завойовані школяркою «трофеї»: корона, стрічка, плюшева корівка та... шматок святкового торту. Крім того, усім дівчаткам подарували сукні болгарських дизайнерів, у яких учасниці виходили для дефіле. А сама переможниця каже, що переживала за залишеного вдома собаку Річі: «Він у мене саме серйозно захворів, лежав під крапельницями, йому робили уколи». Тепер донеччанка готується до нових конкурсів у Москві та Туреччині. Чи обере Альона кар’єру професійної моделі, говорити зарано. Поки серед улюблених предметів учениці школи № 68 — математика, природознавство та основи здоров’я.
Фото автора.