Другу чергу потужного комплексу з переробки та зберігання насіння кукурудзи, соняшнику й ріпаку відкрили в селі Могилів Царичанського району Дніпропетровщини. Це дасть змогу сільгосппідприємству з французькими інвестиціями «Маїсадур Семанс Україна» збільшити обсяги переробки вдвічі — до десяти тисяч тонн на рік.

Першу чергу комплексу вартістю тридцять мільйонів євро було запущено чотири роки тому. Тоді компанія лише розпочинала свою роботу в Україні.

«Ми інвестуємо не тільки в будівництво заводу, а й у розвиток систем зрошення, персонал, посівні площі, — розповів генеральний директор «Маїсадур Семанс» в Україні Ромен Стефан Дестьйо. — Щорічно група вкладає п’ятнадцять відсотків обороту в науково-дослідні роботи, що дає гарний економічний результат».

Варто зазначити, що застосовувані технології повністю виключають негативний вплив на довкілля. Утилізація стоків здійснюється з повним біологічним очищенням. Понад те, тут працюють за більш жорсткими європейськими нормами.

— Таке співробітництво — підтвердження того, що аграрний сектор регіону стає дедалі привабливішим для інвестування, — наголосив голова облради Євген Удод. — Це дає змогу створити нові робочі місця і збільшити надходження до бюджету.

Дніпропетровська область.