У бундестазі закликають владу України серйозно поставитися до інциденту із затриманням в аеропорту «Бориспіль» керівника представництва Фонду Аденауера у Києві Ніко Ланге. Про це сказав в інтерв’ю DW голова Комітету з питань Європи бундестагу Гунтер Кріхбаум. «Ми дуже стурбовані... Йдеться насамперед про те, яке значення має свобода слова і вираження думки в Україні, яка постійно заявляє про прагнення наближатися до європейських стандартів». Кріхбаум наголосив, що «ці події можуть ускладнити німецько-українські відносини. Саме тому важливо розслідувати те, що відбулося».
Натомість Київ на момент верстки номера офіційно не коментував інцидент. Однак, як заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Володимир Вечерко, «непорозуміння на кшталт цього потребують офіційних роз’яснень, адже така ситуація не несе користі ні міжнародному іміджу України, ні двостороннім відносинам з офіційним Берліном».
На запитання, чи влаштовує Німеччину відсутність офіційних пояснень інциденту з Києва, Кріхбаум сказав: «Це абсолютно неприйнятно! Україна зараз веде переговори про асоціацію з ЄС. Ця угода у майбутньому буде предметом розгляду бундестагу. Я не можу собі уявити, що німецький парламент, зокрема, фракція ХДС/ХСС, схвалить цей документ, якщо все залишиться так, як є».