Десять осіб арештовано у Сполучених Штатах за підозрою в шпигунстві на користь Росії. Американська влада пред’явила їм обвинувачення по двох справах, пов’язаних зі здійсненням незаконних розвідоперацій на території США.
За даними американського Міністерства юстиції, 8 із 10-ти — російські агенти, що працювали під прикриттям. Інші причетні до дій російських спецслужб. Вони були затримані в Бостоні, Нью-Йорку, Вашингтоні й Арлінгтоні. Ще одного підозрюваного оголошено у розшук.
Арешти були проведені всього за кілька днів після візиту президента Росії Дмитра Медведєва в США. Барак Обама назвав тоді свого російського колегу надійним партнером і говорив про відновлення відносин між двома країнами. Скандал, що розпалюється, загрожує ці відносини затьмарити.
За словами американської влади, арешти стали «результатом багаторічного розслідування», що вели ФБР, прокуратура Південного округу Нью-Йорка та відділ контррозвідки Управління національної безпеки. 9 затриманих підозрюються також у відмиванні грошей, повідомляє «Євроньюс».