Делегація Житомирщини здійснила робочий візит до провінції Хейлунцзян Китайської Народної Республіки, де взяла участь у відкритті міжнародного торгово-економічного ярмарку в адміністративному центрі провінції — місті Харбін.
Найбільше уваги під час ділових зустрічей було приділено льонарству. Делегація області відвідала Парк індустрії сільськогосподарських механізмів міста Цзямусі та Академію сільськогосподарських наук провінції Хейлунзцян, де ознайомилася з основними напрямками наукової роботи, новітніми технологічними розробками. Особливу зацікавленість викликала діяльність Інституту технічних культур при Академії сільськогосподарських наук, де досліджують льон. Колекція інституту налічує 2700 сортів цієї культури, випробовуються 128 сортів. Досягнуто попередньої домовленості про організацію співробітництва у сфері адаптації китайських сортів льону до природно-кліматичних умов Житомирщини. В льонотекстильній компанії «Циндин» міста Кешань делегація ознайомилася з організацією виробництва, обсягами використання льоноволокна, структурою імпорту сировини та експорту лляних виробів. У ході переговорів домовлено, що вивчатиметься можливість імпорту китайською стороною нашого волокна обсягом 10 тисяч тонн на рік, створення спільного підприємства з вирощування й переробки льону.
Під час зустрічі з головою провінції Лі Чжаньшу делегація презентувала інвестиційні та комерційні пропозиції області. Результатом переговорів стало досягнення домовленості про візит делегації провінції Хейлунцзян на Житомирщину в другій половині липня для продовження започаткованих ініціатив.
Житомир.
Фото надане прес-службою ОДА.