Таку пропозицію внесли представники соціологічного центру «Левада-Центр» (Москва) спільно з колегами із київського фонду «Демократичні ініціативи». Міський голова Вінниці Володимир Гройсман, за їхніми словами, підтримав її і запевнив, що одна з нових магістралей міста над Південним Бугом носитиме ім’я відомого вченого-соціолога зі світовим ім’ям Юрія Левади.
— «Левада-Центр» — один із небагатьох у Росії, який дотепер зберіг свою незалежність, цю норму поведінки соціологів у нашій країні задав Юрій Левада, — наголосив на прес-конференції у Вінниці керівник відділу соціокультурних досліджень аналітичного центру «Левада-Центр» Олексій Левінсон. — Створював його ваш земляк, він же був засновником наукової соціології на пострадянському просторі.
Працювати у сусідній державі вінничанин почав після закінчення Московського державного університету імені Ломоносова. Вступати в університет приїхав із золотою медаллю випускника Вінницької школи №4. У 2006-му вчений пішов із життя. У квітні ц. р. відбулася наукова конференція соціологів країн СНД, приурочена до 80-річчя з дня народження Юрія Левади. У 2004-му в Москві його назвали «Людиною року».
 
Вінниця.