Напруження перед другим туром президентських перегонів у Польщі не спадає. У спеціальному режимі суд розглянув справу кандидатів Ярослава Качинського і Броніслава Коморовського. Ярослава Качинського зобов’язали спростувати через телеканали ТВП-1 і ТВН та через Польське пресове агентство своє висловлювання, що «Броніслав Коморовський хоче приватизації системи охорони здоров’я». Суд також заборонив Ярославові Качинському поширювати таку інформацію у майбутньому, зокрема, у ході передвиборчої кампанії напередодні другого туру голосування, 4 липня.
Те, що справа — частина передвиборчої кампанії, стало зрозуміло у судовій залі у ході заслуховування свідчень лідера Права і Справедливості Ярослава Качинського, який на підтвердження свого висловлювання (вжитого на зустрічі з виборцями у Любліні 9 червня 2010 року) навів проект програми Громадянської Платформи, в якому йшлося про те, що система охорони здоров’я «повинна бути державна і приватна, оскільки це допоможе їй нормально функціонувати».
Броніслав Коморовський довів, що у його програмі, висловлюваннях та діях не було жодних натяків на підтримку виключно приватної служби охорони здоров’я, за яку кожен платить з власної кишені.