Дитяча вокально-естрадна студія «Співайко» створена у 2003 році з ініціативи молодого та енергійного подружжя Лучанків. Вони хочуть бачити цей колектив таким, що не має аналогів в Україні. Його кредо — вчитися співати, не забуваючи про виховання серця ...

Тут усе — всерйоз. У студії «Співайко» усі співаки мають у домашній колекції «сольний альбом», завойовують хіт-паради на радіо, мають успіх на всеукраїнських та міжнародних конкурсах — «Крок до зірок», «Перлини України», «Чорноморські ігри», «Світ талантів», «Слов’янський базар».

Успіх, звичайно, вимагає зусиль. Наприклад, телеконкурс «Крок до зірок» необхідно підкорювати не лише вокалом, а й неординарною постановкою номера. Візуальний антураж номерів тут на висоті, бо вокальні уроки доповнюються репетиціями у класі «Співайко-денс». А щодо вокалу, то студійці, зокрема, Влад Каращук і фаворит телеконкурсу Андрій Лучанко, завжди вигідно вирізняються від конкурентів приголомшливо сильними голосами. А постановкою вокалу займається Тарас Лучанко, випускник Національної музичної академії, який сам чудово співає.

Незабаром у ефірі програми «Крок до зірок» з’явиться десятирічна Анастасія Мунтяну — також із «Співайків».

Міжнародний конкурс дитячої пісні «Нова хвиля» — також серйозне випробування. Безліч кастингів витримає не кожен. 13-річному солісту «Співайка» Владу Каращуку став у пригоді набутий у студії досвід — тут навчають берегти емоції й не «перегоріти» перед виступом. Минулого року Влада на «Новій хвилі» було відзначено третім місцем, що для змагання такого рівня — дуже високо. Тоді хлопець уже мав спецприз симфонічного оркестру «Davіdoff» («Слов’янський базар-2008», диплом конкурсу «Berlіnare perle»).

Окремої теми заслуговують виступи солістів студії «Співайко» на національних відбірних турах для конкурсу «Дитяче Євробачення». Тут минулого літа за пальму першості боролися Влад Каращук, Лі Нгуєн і Каріна Мазурик (дівчинка для занять у «Співайку» кожні вихідні приїздить до Києва з Тернополя). Те, що нікому з солістів досі не вдавалося стати представником України на «Дитячому Євробаченні», їх не засмучує. Та й рано «хнюпити носа», адже серед фіналістів цього року — знову Лі Нгуєн. Ця чарівна 15-річна в’єтнамка народилася в Києві. Посольство Республіки В’єтнам стежить за її успіхами і підтримує. Нещодавно Лі запросили до кастингу в’єтнамського аналога співочого шоу «Фабрика зірок». У «Співайку» рано пізнають смак слави, утім, зберігають при цьому самовладання і залишаються звичайними дітьми...