Ганебний виступ збірної Франції на футбольному чемпіонаті світу у Південній Африці переріс зі спортивного в політичний скандал. Президент Ніколя Саркозі навіть скликав із цього приводу урядове засідання, повідомляє «Німецька хвиля».
Головна тема — реформа у французькому футболі. Не тільки спортивний провал, а насамперед скандали, пов’язані із самою збірною Франції, стоять на порядку денному. У четвер Саркозі навіть зустрівся із цього приводу з форвардом команди знаменитим Тьєррі Анрі. Один із провідних бомбардирів світу сам ініціював цю зустріч, а Саркозі на неї погодився, щоб з першоджерела дізнатися про те, що спричинило конфлікт між футболістами, тренерами й менеджерами збірної Франції.
Нагадаємо, що низка голосних скандалів почалася зі сварки між гравцем збірної Ніколя Анелька із тренером Раймоном Доменеком, потім після виселення баламута із ЧМ-2010 інші футболісти оголосили бойкот тренуванням, а менеджер збірної Франції зі сльозами на очах оголосив про свою відставку з посади. Хто зможе вивести із кризи футбольну збірну Франції, поки що невідомо. А подробиці того, що сталося у ПАР, будуть відомі з дня на день: капітан французів Патріс Евра пообіцяв розповісти громадськості «всю правду».