64-літній мандрівник Італо Бенедетті з Італії на початку березня цього року від нудьги, як сам зізнався, покинув рідний дім і відправився в пішохідну подорож Європою, плануючи пройти 12 тисяч кілометрів і через десять місяців повернутися в Палермо. А потім — написати книжку про власне бачення Європи, у тому числі й України.
Досить цікавий стиль подорожі італійця. За добу він спить усього якихось п’ять годин, інший час — перебуває в дорозі. За собою тягне невеликий візок, на якому — змінний одяг, продовольство й комп’ютер на сонячних батареях. Власне, комп’ютер чоловікові служить для того, щоб через Інтернет стежити за подіями у світі й під час відпочинку фіксувати різноманітні нюанси подорожі. Цікаво також, що з собою в дорогу Бенедетті взяв лише кілька сотень євро, яких, за підрахунками, має вистачити на весь шлях. Принаймні за два перші місяці він витратив лише 50 євро — на їжу. В основному це фрукти, яких з кожним літнім днем стає більше і які, зрозуміло, дешевшають. Отож на них надалі можна буде ще більше зекономити. Узагалі, Італо Бенедетті — не з бідних, але подібною економією намагається довести, що нині мандрівникові великі простори можуть підкоритися й без грошей.
Ще одна екстремальність італійця — це те, що ночує він не в готелях, а на пришляхових бензозаправних станціях. Прокидається о четвертій ранку — і гайда в дорогу. Були випадки, коли автомобілісти, побачивши мандрівника, спеціально зупинялися, щоб підвезти його. Але Італо Бенедетті ще жодного разу не зрадив свого принципу — Європою — тільки пішки.
 
Рівне.