ЛДПР Володимира Жириновського виступила з ініціативою — запровадити для депутатів-законодавців уніформу.
Лідер фракції ЛДПР у петербурзьких законодавчих зборах Олена Бабич роз’яснила, якою вона має бути: це строгий, діловий костюм синього кольору, обов’язково краватка, темні шкарпетки й туфлі чорного кольору. Одягати депутатів повинні платники податків і, за словами пані Бабич, «багато грошей для цього не знадобиться».
Слово «уніформа» означає формений одяг. Але чомусь словник іноземних слів пояснює, що уніформу носить персонал, який обслуговує арену під час вистави у цирку... А ще радянський дипломат В’ячеслав Молотов, який побував напередодні війни у фашистській Німеччині, у своїх спогадах писав, що його вразило, що вся країна одягнена в уніформу, починаючи від вищих партійних чиновників і військових до двірників і сажотрусів...
У принципі будь-яка соціальна уніфікація, у тому числі й за допомогою форми одягу певного типу, структурує суспільство, вибудовує людей у певну владну і професійну ієрархію.
З другого боку, якщо закон про уніформу набуде чинності, то зникнуть такі відмітні знаки депутатів, як персні, золоті ланцюги, краватки за 1000 умовних одиниць, костюми від кутюр і багато чого іншого, що відрізняє законодавців від звичайних обивателів, громадян країни.
 
Москва.