Дмитро Медведєв образив весь білоруський народ своїм висловлюванням про «пироги, масло й сир» у якості неприйнятної для Москви плати за газ. Напевно, таке може відбуватися тільки в Союзній державі «Росія—Білорусь». Це як сварка між близькими родичами, які насправді дуже несхожі, і при цьому щось винні один одному. Однак цей борг не можна прорахувати в грошових одиницях.
Нинішній газовий конфлікт між Росією й Білоруссю — це політична війна. Як говорять у Москві, «Лукашенко проявляє ворожість до Медведєва, а той платить білоруському президентові тим же». Дійшло до того, що Олександр Лукашенко поскаржився журналістам, мовляв, під час робочого візиту до Москви його не погодували вечерею ні в Медведєва, ні в Путіна. Тобто, головний союзник Кремля полетів додому голодним і приниженим... І річ навіть не в тім, що Лукашенко, на думку Москви, поводиться дуже зухвало, а в тім, що білоруський президент не бажає віддавати так просто найласіші шматки економіки країни російському бізнесу, російським чиновникам.
Крім того, Москва не змогла проковтнути версію з вуст Лукашенка про те, що саме Росія винна у заворушеннях, які відбуваються у Киргизстані. Але, крім такого голосного обвинувачення, Олександр Григорович ще й дав притулок в себе опальному киргизькому президенту Курманбеку Бакаєву...
Білорусь стоїть на порозі президентських виборів-2011. І хоча сьогодні конкурентів у пана Лукашенка немає, але, погодьтеся, вони можуть зненацька з’явитися. Як показує досвід, у російській столиці є чимало досвідчених фахівців з вирощування президентів для сусідніх країн.
Москва.