Більше семи тисяч віз видали українцям у Генеральному консульстві Польщі у Вінниці, починаючи з лютого нинішнього року.
— Ми цінуємо час кожного, хто звертається до нас у консульство, тому це додаткове вікно значно прискорить процес оформлення документів для поїздки у Польщу, — повідомив журналістам Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерик. — Тут оформлятимуть документи для колективних поїздок. А вже з першого липня запровадимо ще одну новинку — реєстрацію візових анкет через Інтернет. Тобто заповнити анкету можна буде вдома і відправити її електронною поштою, що також значно зекономить час.
За словами Генконсула, у літній період значно збільшилася кількість наших громадян, які виїжджають до сусідньої держави на навчання, у бізнесових справах, на екскурсії. Додатково відкрите візове вікно полегшить роботу насамперед п’яти туристичним фірмам, що акредитовані у місті над Південним Бугом для організації подорожей до Польщі.
Водночас поляки вирішують питання поліпшення транспортного сполучення. Кшиштоф Свідерик вніс пропозицію до міністерства транспорту щодо продовження маршруту руху швидкісного потяга Вроцлав—Львів до Вінниці. Разом з головою Вінницької ОДА Миколою Джигою він обговорив питання про можливість відкриття повітряного авіасполучення між місцевим аеропортом і польським Лодзем. А сьогодні у Вінницькому краєзнавчому музеї буде відкрито велику фотовиставку «Польща: здалеку і зблизька», яку організовує для вінничан польське консульство. Показ робіт відомих польських фотомайстрів триватиме до 11 липня.