Дніпропетровська обласна рада оголосила конкурс для школярів «Енергозбереження для майбутнього». У ньому беруть участь десятки навчальних закладів області. Днями конкурсна комісія почала розглядати дитячі проекти з підвищення енергоефективності місцевих шкіл.

У комісії відзначають високий рівень проектів. На обговорення представлено пропозиції з модернізації опалювальних систем, термоізоляції труб, заміни вікон, утеплення фасадів, прибудови до центральних входів утеплених тамбурів, заміни старих систем освітлення енергозберігаючими.

— Велика увага в роботах приділяється й вихованню в школярів енергетично грамотної поведінки й стилю життя, — підкреслили члени комісії.

На думку організаторів конкурсу, втілення енергозберігаючих проектів допоможе навчальним закладам не тільки заощадити кошти, а й створити умови, щоб узимку в приміщеннях стало значно тепліше й комфортніше.

— Крім того, ми повинні сформувати в дітей екологічну свідомість і мислення, поняття про необхідність заощадження невідновлюваних ресурсів, — вважає голова облради Євген Удод. — Такі знання — це фундамент енергетичної й економічної безпеки регіону, основа для нормального життя людей.

Ті школи Дніпропетровська, чиї пропозиції з підвищення енергоефективності у власних будинках і освітні заходи для учнів визнають найкращими, уже цієї осені за підтримки обласної ради зможуть втілити свої проекти в життя. А в області буде оголошено новий конкурс для школярів.

Дніпропетровська область.

Конкурсна комісія обговорює проекти учасників.

Фото прес-служби облради.