На Вінниччині завершили збирання ранніх зернових, вал яких — 2,3 мільйона тонн збіжжя.
— Середній показник урожайності вищий за минулорічного майже на п’ять центнерів з гектара і становить 46,2 центнера, — повідомив начальник департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації Микола Неїлик. — Незважаючи на втрати на старті жнив, коли на заваді стали затяжні дощі й вітрові бурі, зерна зібрали більше, ніж торік. Зробити це вдалося насамперед завдяки дотриманню вимог сучасної технології вирощування зернових, агротехніки і використання насіння високоврожайних сортів.
Найкраще вродили ранні у господарствах Томашпільського району, де на круг вийшло по 54,9 центнера. Майже такий само результат у хліборобів Тиврівського району — 54,8 центнера з гектара. В Чечельницькому, Ямпільському, Тульчинському, Калинівському, Крижопільському та Тростянецькому районах намолоти становлять 50—52,4 центнера на круг.
Фахівці прогнозують також високий урожай кукурудзи. За попередніми даними, на окремих площах качаниста віддячить 100-центнерним урожаєм.
— Вал пізніх зернових буде не гірший, ніж ранніх, — припускає Микола Неїлик, — Хоча прогнози річ невдячна, але загалом у нинішньому році Вінниччина може отримати п’ять мільйонів тонн хліба. Такий результат базується на прогнозних розрахунках фахівців. Тільки б погода не підвела...
Вінницька область.