Україна стала лідером з постачання кукурудзи у Великобританію. Обсяг імпорту кукурудзи в Об’єднане Королівство за результатами 2013—20114 маркетингового року становив рекордні 2,39 мільйона тонн. З цього обсягу понад 712,4 тисячі припали на кукурудзу, вирощену на українських полях, повідомляє «ПроАгро». При цьому наша країна вирвалася в лідери постачальників Великобританії, обійшовши Францію, яка завезла лише 572,9 тисячі тонн, і Болгарію (312,6 тис. т).

У найближчій перспективі кон’юнктура британського ринку буде для нас не настільки сприятливою, тому що в нинішньому сезоні в Об’єднаному Королівстві розраховують на досить щедрий урожай зернових.

Та й в Україні врожай кукурудзи може бути меншим за прогнозований. Рослинам не вистачає вологи через спекотну погоду. Водночас у Мінагрополітики переконують, що «ситуація під контролем — усе, що в полі, буде зібрано». Також у міністерстві вважають, що на врожай соняшника нестача вологи істотно не вплине, за винятком південних областей — Херсонської, Одеської, Миколаївської. А ще в Мінагрополітики разом з Міністерством екології та природних ресурсів збираються відновити роботу систем меліорації.