У Луцьку, в сесійному залі облради, пройшли громадські слухання з питань впровадження проекту «Розробка крейдяних покладів родовища «Хотиславське» (друга черга) в Малоритському районі Брестської області Республіки Білорусь». 
У слуханнях взяли участь представники влади області, фірми «Трайпл», яка інвестує розробку кар’єру, представники підприємств, що будуються, науковці України та Білорусі, спеціалісти міністерств охорони навколишнього середовища обох держав, представники громадських організацій, журналісти. Обговорення важливої теми зініційовано Волинською обласною радою.
Учасники зустрічі висловили стурбованість ситуацією, яка може виникнути внаслідок реалізації цього проекту, його впливу на екосистему Шацького національного природного парку, зокрема таку природну перлину, як озеро Світязь. Адже кар’єр, розробка якого проводитиметься до глибини 45 метрів, розташований не лише неподалік Шацького національного природного парку, а й поруч із заповідними територіями поблизу озер Дружба (Святе), Турське Ратнівського району, від яких до Хотиславського родовища лише 7-10 кілометрів і підземні водотоки спрямовані саме в бік Білорусі.
За підсумками громадських слухань прийнято резолюцію, яка закликає білоруську сторону більш виважено підійти до проектування нового виробництва, врахувавши природоохоронні інтереси нашої держави і, в першу чергу, жителів прикордонних районів Волині.