Поки синоптики та вчені лише прогнозують країні рекордну за десятиліття повінь, у Херсонській області велика вода вже стала причиною введення надзвичайної ситуації. Таке рішення було прийнято у зв’язку з масовими підтопленнями, викликаними інтенсивним таненням снігу: у регіоні підтоплено 5 тисяч садиб і 830 будинків, у тому числі в Херсоні 2 534 садиби, 800 підвалів і 135 будинків, в основному на Карантинному острові. В обласному центрі в районі Нафтогавані й Гідропарку вивозять сніг, що не розтанув, і відкачують воду. Практично цілодобово працюють три відкачувальні машини МНС і три мотопомпи. Укріплюють мішками з піском береги ріки Єрек.
В області працюють 19 одиниць техніки для відкачування води, 57 вертикальних і 10 горизонтальних дренажних систем, планується запустити ще 60.
Херсонське управління водно-меліоративного господарства подало в Кабмін заявку на одержання 8,5 мільйона гривень для ліквідації наслідків стихії, але відповіді немає досі, повідомляє наш власкор В’ячеслав ВОРОНКОВ.