У січні на Кіровоградщині зростання цін на продукти харчування значно перевищило середньоукраїнські показники. Порівняно з груднем, ціни в регіоні виросли на 2,1 процента (по Україні — на 1,8%).
Найбільше (на 15,6%) подорожчали овочі. Свіжі огірки піднялись у ціні аж на 54,3%, помідори — на 49,1%, капуста — на 42,3%, буряк — на 24,3%, картопля — на 19,2%, цибуля ріпчаста — на 14%, морква — на 6,7%. Цукор став дорожчий на 12,3 відсотка. На 2,2-9,9% більше стали коштувати олія, крупи й бобові, кондитерські вироби з цукру, маргарин, фрукти, кисломолочна продукція, масло, сметана, яйця, молоко, сири, консервоване молоко.
Правда, ще є доступ до традиційних засобів перебивання поганого настрою у зв’язку з дорожнечею. Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали всього на кілька десятих відсотка. Водночас на 4,9 відсотка більше коштують пально-мастильні матеріали. Тож, відповідно, зросли ціни на транспортні перевезення — у цілому на 5,8%. Вартість проїзду в міському транспорті зросла на 11,6%.
Єдиним позитивом, який відшукали статистики, стало здешевлення послуг у сфері охорони здоров’я на 0,1%. Та й цей факт можна віднести до переваг жорсткого контролю цін під час епідемії грипу.