У селі Гуща Любомльського району за сприяння сільської та районної рад, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації відбулося Свято зими. Його центральною подією традиційно стала відкрита першість району з підльодного лову риби.
У змаганнях узяли участь дванадцять команд із міста Любомля, сіл Бірки, Гуща, Миловань, Забужжя, а також дві команди Товариства рибалок гміни Дорогуськ Люблінського воєводства Республіки Польща. Першість у командному заліку завоювала команда села Бірки, яка впіймала 23 рибини. А в індивідуальному суперництві переміг Ян Лучь з команди Дорогуськ-2, на рахунку якого 18 витягнутих з-під льоду рибин. Призи вручили також за найбільшу і найменшу впіймані риби, за перший рибальський трофей, наймолодшому учаснику.
Цього ж дня на березі гущанського озера відбулося фольклорне свято, на якому свою майстерність демонстрували місцеві гурти «Опалинка» та «Надбужанка». Усі могли повправлятися у лижних і санних перегонах, у бурінні в льоду лунок на швидкість. Завершилося свято спільним обідом з традиційною рибальською юшкою.