У Київському національному університеті імені О. Богомольця на клінічній базі кафедри хірургії №1 щорічно проводять міжнародні конференції з новітніх технологій у лапароскопічній хірургії за участю відомих хірургів-науковців різних країн. 
Наприкінці минулого року вкотре учасником такого заходу став відомий хірург із медичного центру «Вілліс-Найтон» міста Шривпорт штату Луїзіана, США, Вільям Норвуд. Було проведено клінічний розгляд хворих і відеотрансляцію наживо двох оперативних втручань міжнародною бригадою хірургів у складі американського професора Вільяма Норвуда та українського професора кафедри хірургії №1 КНМУ імені 
О. Богомольця д. м. н. Миколи Кучера. Показові операції відбувалися в інтерактивному аудіовідеорежимі «хірург—аудиторія».
Професор Норвуд один із перших у США опанував складні лапароскопічні технології та вдосконалив наявні лапароскопічні інструменти, зокрема причепи. Він не лише за власні кошти забезпечив лапароскопічним обладнанням й витратними матеріалами разового користування Київську університетську клініку, а й зробив величезний внесок у розвиток цього новітнього напряму хірургії в українських містах Києві, Львові, Донецьку, Івано-Франківську, Одесі.
Виступаючи перед учасниками конференції, професор Вільям Норвуд подякував ректорату Київського національного медичного університету імені О. Богомольця за запрошення й зазначив:
— Лапароскопія сьогодні — одна з передових технологій у хірургічній науці. Ви можете пишатися своїми хірургами і своєю країною, яка успішно розвиває в неймовірно важкий для вас час таку важливу галузь хірургії. Моя скромна місія як представника міжнародної благодійної організації «Sammarіtan іnternatіonal» — у межах моїх можливостей і сил допомагати вам, постачати вам необхідні обладнання та інструменти. Пам’ятайте, що медицина — це служіння людям, а не заробляння грошей.