На Кіровоградщині започатковано випуск інформаційно-просвітницького бюлетеня «НДО-Інформ». Його підготували активісти Інституту соціокультурного менеджменту (ІСКМ). У виданні читачі можуть знайти не тільки інформаційно-аналітичні матеріали, проблемні статті, актуальні інтерв’ю, а й, наприклад, сторінку для юних читачів, де, крім іншого, знайшли своє місце цікаві конкурси для дітей та дорослих.
Тематична підбірка першого номера стосується стану і роботи будинків культури. Автори журналу роблять спробу відповісти на запитання «Чи готові будинки культури сьогодні до змін?» та роз’яснюють, що таке «Будинок культури по-польськи». У матеріалі «Центральна бібліотека — центр громадських ініціатив Миколаєва» розділу «Україна: відкритий проект» розповідають про досвід роботи у цьому напрямку сусідів. А також звертають увагу читачів на можливість участі у конкурсі «В об’єктиві — будинок культури».
Активісти і волонтери ІСКМ переконані, що авторитетна точка зору фахівців і простих громадян допоможе у вирішенні багатьох важливих соціальних проблем українських громад. Зокрема, таких, як стан будинків культури і, відповідно, рівень культурного обслуговування та громадської активності в сільській місцевості.
Планується, що видання, випуск якого здійснюється громадською організацією в рамках Національного проекту «Спільний шлях у майбутнє», буде періодичним.