Міжнародна юридична компанія «Інсе і К», що в суді захищала жителя Херсона, капітана транспортного буксирного судна «Нафтогаз-67» Юрія Кулемесіна, подала апеляцію на вирок суду від 15 січня 2010 року.
Як відомо, Окружний суд спеціального адміністративного району Китаю Гонконг розглядав справу з обвинувачення громадянина України у створенні загрози життю на морі. 22 березня 2008 року в умовах туману поблизу узбережжя Гонконгу сталося зіткнення «Нафтогазу-67» і китайського суховантажа. Українське судно, що належить «Чорноморнафтогазу», затонуло за лічені хвилини. Загинуло 18 моряків. Удалось врятуватися шести громадянам України й одному громадянинові Китаю.
Окружний суд Гонконгу визнав Юрія Кулемесіна співвинуватцем зіткнення суден і загибелі моряків. Згідно з рішенням суду українського капітана було засуджено до трьох років і двох місяців позбавлення волі. На думку суддів Гонконгу, у буксира й суховантажа було досить часу, щоб уникнути зіткнення, але капітани вжили заходів тільки за хвилину до зіткнення.
Судновласник «Нафтогазу-67» — ДАТ «Чорноморнафтогаз» — доручив міжнародній юридичній фірмі «Інсе й К» подати до суду заяву про звільнення Юрія Кулемесіна з-під варти під грошову заставу.