За мужність і героїзм, проявлені під час затримання особливо небезпечного злочинця, відзнакою Міністерства внутрішніх справ України «За сприяння органам внутрішніх справ України» нагороджено 22-річного мешканця Луцька Віталія Вороб’я. Це вже друга відзнака відважного юнака. Кілька днів тому начальник обласного управління внутрішніх справ генерал-майор міліції Віктор Швидкий вручив йому іменний годинник.
«Голос України» вже розповідав про трагедію, що сталася ввечері 12 січня в Луцьку. Злочинець, аби пограбувати, пробрався в квартиру, яку в приватному будинку винаймали три дівчини-медички. Двох з них — 21-річну Аллу Гричковську та на рік старшу Меланію Каганець, які стали випадковими свідками злочину, цей нелюд задушив. Така доля спіткала б і їхню подругу Тетяну, якби не її знайомий Віталій Воробей.
Як зазначив Віталій, тепер він мріє присвятити своє життя роботі в органах внутрішніх справ. А головний міліціонер області генерал-майор Віктор Швидкий, вручаючи юнакові нагороду в присутності особового складу УМВС України у Волинській області, сказав, що його працівники повинні брати приклад з цього мужнього молодика і повідомив, що обласна влада має намір представити Віталія Вороб’я до державної нагороди.