Удвічі зросла ціна кілограма цукру в торговельній мережі — вона перевищила 8 гривень. Гіркий присмак дорогого цукру призвів до того, що цей товар став залежуватися на полицях магазинів. Вартість продовольчих товарів на ринках області в грудні—січні підвищилася на 16 відсотків за скорочення обсягу продажів на 2,5 відсотка.
Продукція тваринництва (молоко, м’ясо, молочні вироби) додала в ціні на 16 відсотків, овочі та фрукти подорожчали на 9, а обсяги їхніх продажів упали на 7 відсотків. Загалом головне управління статистики відзначає зростання цін на рибу, масло, молоко, м’ясо, хліб, кондитерські вироби із цукру. Найнесподіваніший пірует зробили ціни на сир твердий — на центральному ринку Херсона можна купити кілограм сиру за 78 гривень, кілограм бринзи продають за 35 гривень, сир кисломолочний — за 28 гривень.
Є і несподівані цінові сюрпризи — подешевшали тваринні жири, яйця, фрукти; в середньому на 11 відсотків.
Середні ціни на продукти харчування: кілограм яловичини (м’якоть) — 40 гривень, свинини (м’якоть) — 45, капусти — 4 гривни, картоплі — 4, цибулі — 5, моркви — 4,95 гривні, часнику — 25, літр олії — 9,26 гривні...