Останнім часом на Кіровоградщині й органи державної влади, й місцеві жителі дедалі частіше звертаються до популярного виду діяльності — туризму. Від традиційних його форм до екстремальних.
Перспективним, на думку начальника обласного управління культури та туризму Наталі Овчаренко, наприклад, може стати реалізований в Олександрійському районі завдяки Фонду підтримки малого підприємництва проект «Розвиток конярства для зеленого туризму та відродження козацтва».
А за словами голови координаційної ради з питань виконання програми розвитку туризму Кіровоградщини, в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Галини Пастух, особливий внесок у створення привабливості регіону, в розвиток мисливського та короткочасного туризму робить обласне управління лісового та мисливського господарства. Завдяки лісівникам краю мандрівники мають можливість відпочити майже на двох десятках затишних зупинок уздовж доріг державного значення, скористатися комплексом послуг для відвідувачів у дендропарку «Веселі Боковеньки». Також завдяки їм невдовзі місцеві та приїжджі любителі пополювати на фазанів матимуть змогу займатися мисливським туризмом у Долинському й Оникіївському лісгоспах. На території останнього закладено також вольєр площею п’ять тисяч гектарів, у якому вже розводять оленів і диких кабанів.
Кіровоградська область.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.