Випити, закусити, помолитись і оздоровитися можна буде в козацькому зимівнику. Реалізація проекту «Козацький зимівник», що являтиме собою спортивно-культурний комплекс, розпочалася у Кіровограді.
До комплексу входитимуть кілька будівель і споруд. Зокрема, козацька церква, курені, будинок ремесел, музей, шинок, сторожові вежі, кузня, стайня. Церква на території комплексу буде не бутафорською, а справжньою, яка прийматиме парафіян. На території зимівника працюватимуть ковалі та майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Їхню продукцію можна буде придбати в магазині на території комплексу. Кухарі шинку готуватимуть українські національні страви.
Як запевняє ініціатор проекту Микола Барабуля, у куренях комплексу, що розташуються на березі однієї з міських водойм, у теплу пору (а може, й протягом усього року) діятиме також спортивно-оздоровчий табір для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Для їхнього фізичного і духовного гарту передбачається створити спортивну залу, стайню з кіньми, пристань з човнами, сторожові вежі, пляжну зону тощо.