Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради підвищив тариф на опалення для абонентів комунального підприємства «Теплоенергетик» на 1,8 відсотка — з розрахунку вже не 6,71, а 6,83 гривні за квадратний метр житлоплощі.
На ще одному теплопостачальному підприємстві Кіровограда, яке повернули в комунальну власність міста у вересні, — «Теплоелектроцентралі» тариф поки що залишається на колишньому рівні — 6,6 гривні за кв. м загальної опалюваної площі.
За словами заступника директора департаменту економіки і фінансів — начальника управління економіки міськради Олени Осауленко, рішення виконкому щодо абонентів «Теплоенергетика» набере чинності з початку 2010 року. На той час тариф на опалення для абонентів «Теплоелектроцентралі» теж переглянуть. Тож незабаром в Кіровограді діятиме єдиний тариф на опалення для всього населення.
Водночас Олена Осауленко підкреслила, що собівартість опалювання помешкань приблизно вдвічі більша (від 10 до 13 гривень за квадратний метр, залежно від потужності котельні) й новий єдиний тариф її покриває не в повному обсязі.
Довідка «Голосу України». Послуги з теплопостачання 246-тисячному населенню Кіровограда надають три підприємства: ДП «Кіровоградтепло», КП «Теплоелектроцентраль» і КП «Теплоенергетик». За даними теплогенеруючих організацій і міськвиконкому, дотація на погашення невідповідності тарифів стає міському бюджету в 1,2 млн. гривень за сезон.