Лабораторію досліджень ГМО відкрили на базі мікробіологічного відділення державного підприємства «Кіровоградстандартметрологія». 

 

Лабораторія може визначати наявність модифікованих організмів у харчових продуктах та продовольчій сировині до рівня вмісту 0,01 відсотка. За словами начальниці відкритого закладу Ліни Добровольської, дослідження проводитимуться на платній основі. Попередня вартість послуги — від 500 до 700 гривень, адже лабораторія створена за кошти підприємства, і її вартість складає кількасот тисяч гривень.

Нагадаємо, після прийняття Верховною Радою двох законів про обов’язкове маркування продуктів харчування щодо наявності чи відсутності в них генетично модифікованих організмів і відповідальності за розміщення недостовірної інформації про це, підприємства, здатні здійснювати подібні дослідження, почали активно створювати відповідні лабораторії.

 

На знімку: з роботою лабораторії знайомить її співробітниця Катерина Кузьмінська.

Фото автора.

Довідка. Генетично модифікований організм (ГМО) — це організм, генетичний матеріал (ДНК) якого був змінений таким чином, як це не може відбутися в природі, тобто методами генної інженерії.