У Кіровограді між міською владою та громадськістю в особі «Прес-клубу реформ» підписано угоду про соціальне партнерство.
Документ передбачає створення спільної програми дій під назвою «Кіровоград — місто майбутнього», щоб сприяти національному, демократичному, соціальному й економічному відродженню міста через спільні дії влади і громади.
Ініціатори програми акцентують увагу на повній відсутності бюджетного фінансування тих ініціатив, які будуть реалізовані владою, громадою та бізнесом. «Ці три сектори суспільства можуть ефективно взаємодіяти на благо міста», — переконана координатор «Прес-клубу реформ» Вікторія Талашкевич. На її думку, протягом останніх років громадські організації міста залучили чималі кошти від донорських організацій для реалізації суспільно корисних ініціатив. Вони ефективно співпрацюють із місцевим бізнесом, залучають підприємців до благодійних проектів.
Підвищення туристичної та інвестиційної привабливості міста, створення у ньому сприятливого інформаційного середовища для співпраці бізнесу і громадських організацій, закріплення принципів стабільного та ефективного місцевого самоврядування, розвиток меценатства, а також відродження його історичних традицій — ось на що замахнулися разом активісти кількох громадських організацій. Уже тепер визначено кілька напрямів діяльності програми — «Кіровоград соціально відповідальний», «Кіровоград екологічно чистий», «Туристичний, діловий та інвестиційний брендинг міста», «Кіровоград багатонаціональний», «Кіровоград —  місто, дружнє до дітей».