Незвичайний гуманітарний вантаж цими днями доставили військові до Красногорівки.
— Ми часто привозимо все необхідне для людей, які живуть у небезпеці бути обстріляними в будь-який момент, — розповідає керівник групи цивільно-військового співробітництва майор Борис Поліщук. — Зазвичай це теплий одяг, дитяче харчування і продукти, засоби гігієни. Та одного дня ми збагнули, що не маємо нічого, аби втішити дитяче серце. А діти і в пеклі війни залишаються дітьми. Тож ми попросили волонтерів зібрати і для них що-небудь.
Волонтерська сотня «Кожен може допомогти» зібрала для дітей, наразі лише одного містечка — Красногорівки, чимало різних іграшок: ляльок, конструкторів, машинок, розмальовок, книжечок тощо. Батькам малих мешканців нині не до купівлі нових іграшок, тож для дітлахів такі подарунки були дуже бажаними.
Усе це офіцери цивільно-військового співробітництва роздали дітям, які мешкають у місті. За декілька годин усі іграшки знайшли маленьких власників. Тепер дітлахи зможуть відволіктися від війни і знову стати дітьми — погратися улюбленими забавками. Добровольці місцевого центру, де видають гуманітарну допомогу, попросили військових передати слова подяки за іграшки людям, які їх зібрали.
— Це те, що справді дуже потрібно нашим дітям, — кажуть місцеві мешканці. — Дякуємо всім, хто подарував малюкам радість.

Фото надане автором.