Рівень захворюваності на ГРВІ на Тернопільщині не спадає. Проте стриманий оптимізм висловив головний санітарний лікар міста Володимир Панічев: «Рівень захворюваності ще доволі високий, але є деякі тенденції до стабілізації».
— Шанси вижити від важкої пневмонії мають ті, хто раніше звернувся до лікаря, а також не обтяжені супутніми захворюваннями, — вважає завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології обласної клінічної лікарні Олексій Куйбіда. — Більшість хворих із діагнозом «пневмонія» ми вже перевели в інші відділення для продовження лікування. Ті, хто нині в тяжкому стані, в основному з першої хвилі захворювань. Вони є як у нашому відділенні, так і в районах.
Купити маску чи необхідний перелік ліків в аптеках і далі практично неможливо. Це підтвердив і міський голова Тернополя Роман Заставний. За його словами, перевірено 17 аптек, в тому числі п’ять комунальних, але ніде не було необхідного переліку ліків, а ціни змінюються майже щодня.
У центрі та мікрорайонах міста з’явилися намети з символікою Партії регіонів. До них одразу вишиковувалися черги, оскільки там видавали марлеві пов’язки, а також буклети протигрипозної тематики. Пов’язок надовго не вистачило, але люди дякували й за це.
Щодо обіцяних урядом коштів і апаратури, то, за словами заступника голови облдержадміністрації, керівника надзвичайної обласної державної протиепідемічної комісії Федора Шевчука, область поки що їх не отримала. Напружена ситуація з оплатою енергоносіїв. Як повідомив на прес-конференції Юрій Чижмарь, наявних коштів медичним закладам області вистачить лише на листопад. Платити у грудні, а можливо, і в січні, якщо не буде прийнято бюджет, немає чим. З цього приводу він ініціює скликання позачергової сесії обласної ради. Через неполадки на теплотрасі на два дні залишився без тепла хірургічний корпус обласної клінічної лікарні. Палати обігрівали калорифером, відмінили планові операції, а тих, хто почав одужувати, виписали додому.
Між тим у Тернополі встановилася морозна погода, пролітає сніжок. Однак фахівці радять не розслаблятися: мороз на збудник «каліфорнійського» грипу, на відміну від вірусів, не діє, а синоптики прогнозують підвищення температури. На вулицях міста побачити перехожих без маски така ж дивина, як ще тиждень тому — у масці. Люди звикають до всього. На одній дівчині я побачила марлеву пов’язку, прикрашену вишитим метеликом. В усіх, хто проходив повз, тепліли очі, посмішок за масками не було видно. Життя триває...
 
Тернопільська область.