Саме стільки обіцяє влада Донеччини кожному мешканцю області
У Донецькій області готуються зустрічати вірус у всеозброєнні. В обласному управлінні охорони здоров’я відкрито «гарячу лінію». Проте бракує достатньої кількості медикаментів та марлі для пошиття масок.
За словами голови обласної держадміністрації Володимира Логвиненка, на підприємствах регіону розпочали шити марлеві пов’язки. Загалом виготовлять 10 мільйонів штук: виходить по дві на кожного мешканця області.
— Усі масові заходи рекомендовано зупинити. Ми повинні протягом трьох днів вийти на пов’язочний режим на території міста. Це стосується медичних закладів, підприємств транспорту, різноманітних абонентських служб, органів місцевого самоврядування, великих торгівельних центрів, ринків. Підприємців, які нехтуватимуть маски під час роботи з населенням, штрафуватимуть, — повідомив міський голова Олександр Лук’янченко.
Наявні в області дози препарату «Таміфлю» (більш як 4000) розподілено між інфекційними стаціонарами. Крім того, надійшла гуманітарна допомога із Франції — 14,5 тисячі препаратів, які також отримають лікарні. В аптеці ці медикаменти не продаватимуться. Вирішено, що хворим, які звертатимуться із високою температурою — 39—40 градусів, даватимуть «Таміфлю», не чекаючи результатів аналізу на «каліфорнійський» грип, оскільки це займатиме понад тиждень. Для визначення вірусу «А» в області є експрес-тест-системи в обласній санепідемстанції та три вірусологічні лабораторії. Якщо експрес-метод засвідчує наявність вірусу грипу «А», матеріали відправляють до лабораторії в Лондоні, де проводиться специфічне дослідження. Заступник голови обласної держадміністрації Олена Петряєва повідомила, що в інфекційному відділенні міської лікарні Донецька дві особи померли від пневмонії, але не вірусної, а бактеріальної.
Тим часом аптечні установи забезпечені препаратами для профілактики й лікування грипу лише на 62 відсотки. Дефіцит ліків пояснюється тим, що порожні не лише аптечні прилавки, а й фармацевтичні склади. Заводські ціни на препарати перевищують граничні роздрібні, тому фармацевти не беруться продавати такі медикаменти, щоб не працювати на збиток.
Ліна КУЩ.
Військові готові допомогти
Осінній призов тимчасово зупинено до 12 листопада у зв’язку із грипом. 
Одночасно в армії йде профілактика грипу та ГРВІ. Щоденно командири військових частин, начальники медичних служб та військові медики проводять триразове опитування особового складу стосовно стану їхнього здоров’я. 
— Медична служба Збройних Сил готова в будь-яку хвилину дня і ночі надати допомогу лікувальним закладам МОЗ, нашому населенню у боротьбі з епідемією грипу і гострих респіраторних захворювань. Ми маємо 5 регіональних та 11 територіальних санітарно-епідеміологічних загонів, є вірусологічні лабораторії, які можуть експрес-методом ідентифікувати ті чи інші збудники хвороб, — сказав генерал-майор медичної служби Петро Мельник.
За словами Петра Мельника, днями санітарно-епідеміологічні загони провели тренування, яке підтвердило їхню спроможність діяти за різним перебігом обставин.
Армія готова виділити необхідну кількість військового медичного персоналу для огляду цивільних громадян, які мешкають у віддалених від районних і міських лікарень населених пунктах. А також надати в розпорядження МОЗ необхідну кількість реанімаційних ліжок для хворих на вірусно-бактеріальні пневмонії, які лікуються надзвичайно важко. За повідомленням генерал-майора медичної служби Петра Мельника, понад тисячі ліжок у військово-медичних закладах Західного регіону країни зарезервовано для хворих на ГРВІ, в готовності перебуває увесь санітарний автомобільний та авіаційний транспорт.