Дефіцит ліків у медзакладах Тернополя залишається. Кількість хворих збільшується, а аптечна мережа не готова оперативно і в повному обсязі виконувати замовлення медиків. Не вистачає апаратів штучної вентиляції легень. Приміром, у другій лікарні є лише два апарати, бракує ще п’яти. В усіх лікарнях міста перепрофільовано деякі відділення, щоб збільшити кількість місць. У безперервному режимі працюють усі медичні заклади, в тому числі поліклініки. Хоч третина медиків самі хворі.
Хвиля захворюваності, на жаль, не спадає. Можливо, це пов’язано з тим, що люди зрозуміли небезпеку самолікування і почали звертатися до лікарів. Хоч запущених випадків є ще доволі, в основному це пацієнти з сіл. В області зареєстровано майже 40 тисяч осіб, хворих на ГРВІ та грип, більше 20 тисяч з них — діти. На ранок третього листопада померли 16 осіб. Серед госпіталізованих діти становлять більше 70 відсотків. У лікарнях перебуває 125 дошкільнят, один з них — у реанімаційному відділенні з діагнозом «пневмонія».
Фахівці прогнозують другу хвилю захворюваності, точніше різноманітних ускладнень від ГРВІ та грипу. Влада терміново вводить в експлуатацію новий корпус Тернопільської районної лікарні: до кінця тижня тут прийматимуть хворих. Розгорнути ліжка заплановано і на базі поліклініки ВАТ «Тернопільський комбайновий завод». Сюди нарешті обіцяють подати тепло, відключене у розпал епідемії міською владою. Все ще у дефіциті маски. Для його зняття розблоковано мобілізаційний резерв ліків та марлі (200 тисяч метрів) в області. Пошити на підприємствах у день можна не менше 37 тисяч марлевих пов’язок, тому у ВАТ «Текстерно» кроїтимуть марлю і безкоштовно роздаватимуть у розподільчих пунктах мешканцям Тернополя заготовки, щоб вони самі їх шили.