Нині Суми прикрашені бігбордами з портретними фотознімками родин—переможців акції «Стань обличчям Сум», яка проходила під патронатом міського голови Геннадія Мінаєва. І на кожній світлині — присвячене рідному місту гасло. Усього переможцями визнано 10 родин, про які тепер знають всі сумчани та гості міста. Чимало пропозицій та проектів безпосередніх учасників акції щодо поліпшення життя у рідному місті (надання яких передбачалося умовами конкурсу), міська влада, за словами очільника Сум, готова втілювати в життя хоч завтра. Так, скажімо, кожна пара молодят, що стає на рушник, має висадити в Сумах по дереву. А це щороку новий парк з 1500 дерев... І таких земних ідей сумчани фактично подарували владі більше сотні.
Пам’ять старих вулиць
У Сумах побачило світ унікальне видання «Суми. Пам’ять старих вулиць». Це складова видавничого проекту, перша частина якого «Суми. Вулицями старого міста» мала нечуваний успіх в багатьох регіонах держави. У виданні вперше представлені маловідомі документи, унікальні світлини та інші ілюстровані матеріали. З ініціативи Сумської обласної громадської організації «Центр соціально-гуманітарних досліджень «Рідний край» та фінансової підтримки Сумської міської ради авторський колектив, працівники музеїв, архівів та місцеві краєзнавці зібрали неоціненні матеріали, що висвітлюють сумську історію і долі наших пращурів від початку заснування Сум — з ХVІІ й до кінця ХІХ століть.
Керівник філії банку шантажувала підприємця
Правоохоронці Сумщини зупинили протиправну діяльність керівника однієї кредитно-фінансової установи, внаслідок якої завдано збитків суб’єкту підприємницької діяльності на суму, що більш як у 250 разів перевищує неоподатковуваний мінімум. Виконуюча обов’язки керуючого однієї з сумських філій АКБ «Національний кредит», громадянка А., зловживаючи службовим становищем, вимагала від приватного підприємця, громадянина М., який мав на розрахунковому рахунку у зазначеній філії грошовий залишок у сумі понад 312 тисяч гривень, перерахувати 30 відсотків від зазначеної суми на рахунок філії АКБ «Національний кредит», за нібито надані йому інформаційні послуги. За цю «щедрість» новоспечена «благодійниця» милостиво надавала вкладнику можливість вільно розпоряджатися рештою власних коштів. Під тиском махінаторші підприємець змушений був «добровільно» перерахувати зазначену суму на запропонований нею рахунок. Внаслідок дій банкірші-спритниці суб’єкту підприємницької діяльності М. було завдано збитків на 93750 гривень. Проти неї Сумською обласною прокуратурою порушено кримінальну справу, за якою колишній банкірші світить ув’язнення терміном від п’яти до восьми років.