Найбільшим боржником у заробітній платі у Кременчуці є холдингова компанія «АвтоКрАЗ», яка заборгувала своїм працівникам понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Внаслідок економічної кризи і проблем зі збутом продукції підприємство у серпні працювало лише дев’ять днів, більше сотні працівників і нині під загрозою скорочення...
На цьому тлі сенсаційним є повідомлення податкової міліції, що у місті тим часом виявлено підпільний «завод»... з виробництва тих само «КрАЗів». Нелегальне виробництво розташовувалося в одному з приміських сіл, де в кількох ангарах і відбувався «виробничий процес». «Майстри» реставрували старі вузли і агрегати (включаючи двигуни та кузовні деталі), перефарбовували їх. У результаті на виході з «конвеєра» з’являлася вантажівка за зовнішнім виглядом схожа на новенький «КрАЗ». «Планова» потужність такого «заводу» становила близько сотні машин на рік, а це вже доволі серйозна конкуренція і для справжнього виробника.
Звісно, такі авто не могли конкурувати за якістю з «оригіналом», однак й ціна їх була в кілька разів нижча: за один такий транспортний засіб (залежно від комплектації) правили «усього» 250—350 тисяч гривень. На момент перевірки працівники податкової міліції виявили на території «заводу» вісім готових до реалізації вантажівок. Порушено кримінальну справу щодо осіб, причетних до нелегального бізнесу. Цікаво, що, за деякими даними, такі автомобілі «постачали» навіть... за кордон.
 
Полтавська область.