Урочистості відбулися у старовинному Кременці, де поет народився. Святкування розпочали богослужінням у римо-католицькому костьолі Св. Станіслава.
На фасаді Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка відкрито меморіальну дошку. Тут колись знаходилися Волинська гімназія, у церкві якої охрестили Юліуша Словацького. Святкувала й вулиця його імені: виступали художні колективи, демонстрували свої роботи майстри образотворчого мистецтва.
Польська та українська мова лунали у садибі батьків поета, де нині міститься обласний літературно-меморіальний музей Юліуша Словацького. Тут відбулися ювілейна академія та українсько-польський мистецький форум «Діалог двох культур».
Відкрив ювілейні заходи заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук. Участь у них брали посли Польщі в Україні — Яцек Ключковський та України в Польщі — Роман Лубківський, заступники міністрів культури Томаш Марта та Тимофій Кохан, науковці, представники літературних та мистецьких кіл.
Ювілейні заходи продовжилися у Тернополі, де на фасаді загальноосвітньої школи №4 відкрили пам’ятну дошку з написом: до 1939-го року тут містилася польська гімназія ім. Юліуша Словацького. Нині тут створено музей поета, а саму школу прийнято до європейської родини навчальних закладів, які носять його ім’я.
Тернопільська область.
На знімку: під час відкриття пам’ятної дошки про хрещення Юліуша Словацького.