Цього 29-річного чолов’ягу в селищі Світлогірське Кобеляцького району згадують «незлим тихим словом». Двічі його судили за крадіжки, а втретє потрапив за грати за побиття місцевого жителя. Однак у місцях ув’язнення чоловік, схоже, поводився набагато краще, ніж на волі, тож і звільнили його нещодавно «умовно-достроково». Та вдома він узявся за старе: продовжував пиячити (компанію йому, до речі, часто-густо складала мати), красти, ображати односельців... Одна з сусідок поскаржилася на чоловіка в міліцію. Та коли дільничний інспектор Віктор Тимцуник і його громадський помічник Володимир Силка прибули до обійстя хулігана, той «здаватися» не забажав: вискочив з хати і дременув городами. Там його наздогнав і скрутив дільничний.
Доки тривала погоня, з обійстя вийшла 51-річна мати затриманого. Побачивши міліцейську машину, вона взяла «трохи гасу» і... підпалила авто! Коли міліціонер повернувся, легковик уже палав. Більше того: від короткого замикання в нього ввімкнувся стартер, і машина рушила з місця! Лише дерево завадило заїхати у двір до сусідів. На щастя, авто вдалося погасити, перш ніж у нього міг вибухнути бензобак.
Як повідомляє старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Полтавській області Яна Холодна, проти жінки порушено кримінальну справу за ст. 194, ч. 2, Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Термін покарання за цей тяжкий злочин — від 3 до 15 років позбавлення волі. А от її сина звинувачують у завданні тілесних ушкоджень членові громадського формування під час виконання ним службових обов’язків. На який строк його запроторять за грати, покаже час, адже за чоловіком ще є непогашена судимість, тож остаточну міру покарання визначить суд.
До речі, автомобіль ВАЗ-2107, який постраждав у цьому незвичайному інциденті, дільничному інспекторові — як одному з кращих в області — вручила торік Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.