Перед такою альтернативою поставили пасажирів і владу полтавські перевізники
Цими днями центральна вулиця Полтави — Жовтнева — виявилася практично заблокованою автобусами. Представники кількох найбільших перевізників міста пікетували обласну державну адміністрацію з вимогою підвищити тарифи на перевезення пасажирів. Сьогодні вони є одними з найнижчих в Україні: проїзд у міських автобусах різних форм власності коштує гривню. Перевізники стверджують, що за таких умов денної виручки ледь вистачає на закупівлю пального, яке постійно дорожчає. А ще треба платити заробітну плату працівникам, ремонтувати техніку, купувати запчастини. Тож на «першому етапі» перевізники пропонують підвищити тарифи на перевезення пасажирів принаймні до 1,25 гривні, щоб дещо стабілізувати ситуацію, а потім — і до 1,50 гривні.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев вважає, що перевізники виконують політичне замовлення. Міській владі Полтави, мовляв, спочатку треба навести лад у своєму господарстві, оптимізувати маршрути, вивчити «затратний механізм», щоб знати реальну картину, а вже потім думати про підвищення тарифів.
Хай там як, а перевізники застерігають: якщо їхні вимоги не буде виконано, то вже 3 вересня автобуси можуть не вийти на маршрути.
На знімку: вимоги перевізників промовляють самі за себе.
Фото автора.