У Полтавському державному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка виявили підроблений сертифікат зовнішнього незалежного тестування, який подав до приймальної комісії один із абітурієнтів (встановити справжність сертифіката нині дуже важко, адже він не має жодного захисного елемента, до того ж абітурієнти подають не оригінали, а копії). Хлопець уже був без п’яти хвилин студентом, аж доки його дані не почали вводити до централізованої бази... І щоразу — збій! Як свідчить ректор педуніверситету Микола Степаненко, це викликало занепокоєння і дані абітурієнта вирішили перевірити. Отут і з’ясувалося, що бали з математики (148) та української мови (153) 17-річний полтавець сам собі «підвищив».
Як повідомила старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Полтавській області Яна Холодна, нині спритником займаються правоохоронці, проти нього порушено дві кримінальні справи — за фактами підроблення документів та їх використання: «Єдине, що залишається — це з’ясувати спосіб підроблення. Сам хлопчина каже, що «домалював» оцінки на оригіналі олівцем, а потім «відксерив». Утім, міліціонери не виключають можливості й використання ним комп’ютерної техніки. Але всі ці нюанси буде встановлено у процесі слідства, яке наразі триває.
Звісно, що він студентом так і не став, а ще й заробив собі «на горіхи» від батьків, які, до речі, нічого про витівки власного чада не знали. Найімовірніше, справа закінчиться штрафом, адже горе-абітурієнт неповнолітній.
 
Полтава.