Від сьогодні на ярмарку можна придбати все, чого душа забажає: від високоякісних продуктів харчування, одягу, прикрас тощо до складної побутової техніки та навіть тракторів і автомобілів, запевняють організатори — ТОВ «Сорочинський ярмарок». Як завжди, порадують вироби народних майстрів.
Зазвичай у Сорочинці приїздять не лише делегації багатьох країн світу, а й посли іноземних держав. Цього року свої експозиції представляють Грузія, Азербайджан, Угорщина, Узбекистан. Поціновувачі зможуть скуштувати та придбати грузинські, азербайджанські вина та коньяки, незрівнянне угорське токайське, різноманітні східні прянощі та солодощі, посмакувати кухню народів світу.
Культурно-мистецьку програму складають і професійні виконавці, і понад 60 самодіяльних колективів (у тому числі 10 — дитячих) з усіх областей України та інших країн. Виступатимуть два колективи з Російської Федерації — аж із Сахаліну, один — з Азерйбаджану, п’ять — з Латвії. Також у Великих Сорочинцях чекають на Михайла Поплавського з командою, Руслану, Кузьму та інших популярних виконавців.
І хоча ярмарок обіцяє бути не менш велелюдним, ніж у попередні роки, та цього разу кількість правоохоронців, які стежитимуть за порядком, скорочено майже вдвічі: якщо торік тут працювало близько 500 міліціонерів, то нині буде до 300. Як зазначив начальник ГУМВС України в Полтавській області Михайло Цимбалюк, це стало можливим завдяки тому, що цього року ширше використовуватимуться технічні засоби, зокрема, камери відеоспостереження. До того ж правоохоронці вже мають досвід роботи на ярмарку, тобто братимуть, як кажуть, не числом, а умінням.