Нині на території Закарпатської області зареєстровано 729 громадян, з яких 517 — приїхали зі східних областей та 212 — з Криму. Всі, хто звернувся до регіонального штабу, — забезпечені тимчасовим житлом. Про це констатовано на засіданні міжвідомчого координаційного штабу та відеоконференції з регіональними штабами з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.
Аби переселенці були забезпечені всім необхідним, видано відповідне розпорядження голови ОДА, рішенням обласної ради доповнено програму «Турбота». Загалом виділено 1,8 млн. грн. і вже профінансовано комплекс необхідних заходів.
І все ж, повідомляють з ОДА, підраховано: аби тимчасово поселити всі родини переселенців у санаторії й інші оздоровниці, треба щонайменше 3,386 млн. грн.
На обласний штаб покладено функції координаційного центру — він розташований за адресою: м. Ужгород, пл. Народна, 4, працює й гаряча лінія — (0312) 61-22-20 з надання роз’яснень.