Як тільки з’являються комарі, зростає і попит на засоби боротьби з ними. Проте лікарі попереджають, що всі ці препарати, які відлякують москітів, шкідливі й для людини. Найпоширеніший з них — ароматична спіраль. Спіралі пресуються з деревної тирси і містять інсектицид алетрин.
У 2006 році влада Південної Кореї заборонила використання у цих репелентах канцерогену «малахітова зелень». Місцеві експерти після проведених торік випробувань спіральок установили, що під час згоряння в закритій кімнаті однієї такої спіралі виділяється речовина — формальдегід, що спричиняє рак, — у кількості, яку дає викурювання 22 сигарет. При цьому кількість твердих частинок у диму, що виділяється під час горіння, рівноцінна 56 сигаретам. Лікарі не рекомендують довгий час користуватися спіральками у закритих приміщеннях — це може викликати астму в дітей.
Щодо популярних нині аерозолів, то основною їх речовиною є піратрид, який паралізує нервову систему комарів. Біда в тому, що люди використовують ці засоби дуже інтенсивно і багато їх потрапляє всередину організму через шкіру, з їжею, у предмети домашнього ужитку та іграшки.