Щоб головний мозок добре працював, його необхідно правильно харчувати. Учені довели, що існують продукти, які можуть не тільки забезпечити правильне харчування нашого організму, а й допомогти кар’єрному зростанню і підвищити розумові здібності.
Хімічні речовини, що утворюються в організмі у процесі перетравлювання їжі, по-різному впливають на головний мозок. Люди, які працюють в офісі, частіше замислюються про своє кар’єрне зростання. Тому їм необхідна їжа, здатна підвищити працездатність, збільшити швидкість реакції і поліпшити пам’ять. Для офісних співробітників важливий прийом їжі —сніданок. Більшість людей починають свій день з того, що випивають чашку кави із солодкою булочкою, бутербродом або пампушкою. Але це неправильно! Кава підвищує серцебиття, збільшує нервове збудження і порушує процес правильного засвоєння цукру. Це може призвести до гіпоглікемії, (коли рівень глюкози у крові нижчий за мінімальний рівень), дефіциту поживних речовин. Унаслідок цього головний мозок починає «пригальмовувати». Щоб не виникало таких ситуацій, найкраще на сніданок випивати фруктовий сік або йогурт  додаючи мюслі або банани. Також корисне охолоджене м’ясо, яке доставляє в наш організм енергію.
Ближче до обіду, коли починає смоктати під грудьми, можна з’їсти шоколад. Какао, рослинний лецитин, цукор і протеїни, що входять до складу цих солодощів, допоможуть впоратися з відчуттям голоду, сонливістю і підвищити увагу. Дія шоколаду на організм триває близько години. Тому, якщо є така можливість, то далі варто приступити до обідньої процедури.
На обід найкраще з’їсти парочку яєць, бо вони сприяють синтезу ацетилхоліну, який покращує пам’ять. Також варто поласувати рибою, нежирним м’ясом і супом. Продукти, багаті на вуглеводи, варто залишити на кінець дня, тому що вони загальмовують нервову систему, знижують усі реакції організму і хилять на сон.