У Новоград-Волинському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні і в Житомирському обласному центрі крові відбулись офіційні церемонії передачі нового медичного обладнання цим закладам від уряду Японії. 
Зроблено це в рамках програми безвідплатної медичної допомоги проектам людської безпеки «Кусаноне», що спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами. Як зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Тадасі Ідзава, ця грантова допомога є доказом зусиль, що їх докладає Японія з метою гарантування людської безпеки — пріоритетного напрямку японської політики щодо міжнародного співробітництва.
Завдяки реалізації програми «Кусаноне» медики Новограда-Волинського мають тепер у своєму розпорядженні біохімічний та гематологічний аналізатори крові. А для обласного центру крові за кошти гранту придбано сучасний гематологічний аналізатор, гемоглобінометр, рефрактометр, іономір та інше обладнання. Загальна вартість усіх приладів — майже 147 тисяч доларів. Усього в рамках програми «Кусаноне» починаючи з 2002 року в Україні реалізовується 45 проектів на загальну суму два мільйони 244 тисячі доларів.
Головний лікар Житомирського центру крові Анатолій Чугрієв зазначив, що стандарти, яких буде досягнуто на новому обладнанні, після узагальнення будуть покладені в основу стандартів України.
На згадку про зустріч з медиками панові послу подарували вишитий працівниками центру крові символ цього закладу і квіти (на знімку).
Фото автора.